workspaces

Wanneer u verantwoordelijk bent voor de periodeafsluiting, vindt u het belangrijk om op elk moment inzicht te hebben in de voortgang van dit proces. Alleen zo kunt u controleren of u op schema loopt en tijdig bijsturen waar nodig. Veel organisaties hebben dit inzicht echter niet direct vanuit AX. Hoe lost u dat op?

Gebrek aan grip en feitelijke informatie

‘Gaan de cijfers op tijd worden opgeleverd?' Dat is de vraag die u te allen tijde moet kunnen beantwoorden. Vanuit de directie voelt u druk: de cijfers zijn zo snel mogelijk nodig om conclusies te trekken en stuurinformatie te bepalen. Daarom wilt u de periodeafsluiting vlot en soepel doorlopen en zeker weten dat u de cijfers tijdig oplevert.

Helaas is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. De meeste taken verricht u in AX, maar de stand van zaken rondom de periodeafsluiting moet u daarbuiten bijhouden – in Excel bijvoorbeeld, of via vele e-mails met statusupdates. Het gevolg: u verliest grip of het kost veel tijd en moeite om de tijdlijn van de periodeafsluiting scherp te houden. Hierdoor is het proces verre van optimaal.

Altijd inzicht en overzicht met een workspace in Finance and Operations

Gelukkig is er sinds Dynamics 365 for Finance and Operations, de nieuwste versie van Dynamics AX, een oplossing beschikbaar: de Workspace Financial Period Close. Deze workspace is een dashboard waarin alle relevante informatie over de voortgang van uw afsluitingen overzichtelijk wordt gepresenteerd. De voordelen zijn:

  1. U kunt de status van de periodeafsluiting (of kwartaal- / jaarafsluiting) eenvoudig monitoren.
  2. U hebt u een compleet overzicht van alle taken die in deze afsluiting uitgevoerd dienen te worden en door wie.
  3. Aan elke taak is een normtijd gekoppeld: u ziet in één oogopslag op welk moment taken afgerond moeten zijn. Wordt dit tijdstip overschreden, dan is dit meteen zichtbaar.
  4. U kunt de workspace zo instellen dat taken in de juiste volgorde worden afgewerkt. Bovendien kunt u hyperlinks invoegen, waardoor u alle handelingen in Finance and Operations direct vanuit deze lijst kunt uitvoeren. Dat scheelt veel tijd!

Workspace in de praktijk

Benieuwd hoe de workspace Financial Period Close bevalt in de praktijk? Tijdens Finance trainingen of klantopdrachten waar deze workspace aan de orde komt, worden veel Finance Managers enthousiast. Ze gaan gelijk met de workspace aan de slag. Dit is dé oplossing die ze al die jaren hadden gemist!

 New call-to-action

 

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief