Veel consultants willen of moeten Microsoft certificeringen behalen. Een groot deel van de consultants die ik spreek vindt de voorbereiding op deze examens echter een hele klus. Daarnaast wordt tegenwoordig in examens naast theoretische kennis ook praktische toepassing getoetst. Hoe bereid je je hier efficiënt op voor?

Genoeg informatie over Microsoft Dynamics

Microsoft stelt steeds meer informatie beschikbaar die je kunt gebruiken ter voorbereiding op de examens. Daarnaast zijn er veel blogs te vinden waarin functionaliteiten worden toegelicht. De antwoorden op je vragen staan waarschijnlijk dus allemaal wel ergens online. De vraag is welke informatie nuttig en noodzakelijk is. Voor welke valkuilen moet je oppassen?

1. Door de bomen het bos niet meer zien

Er is zoveel informatie aanwezig dat het moeilijk is om de hoofdlijnen van examen-onderwerpen te bewaken. Ook kan het lastig zijn om überhaupt te bepalen in welke onderwerpen je je echt moet verdiepen om goed voorbereid het examen in te gaan. Een cursist zei laatst tegen me dat ze zoveel informatie had gevonden dat ze niet meer wist waar ze moest starten. Een gids kan je helpen om goed door dit bos met bomen vol informatie te komen.

2. Niet alleen de knopjes in Dynamics kennen

Wat is het concept achter bepaalde functionaliteiten? Als je niet meer weet dan de knopjes waar je op moet klikken, is het de vraag of je begrijpt wat er op dat moment in het systeem gebeurt. Het is belangrijk om ook het verhaal erachter (het ondersteunde bedrijfsproces) te kennen. Dit zorgt voor beter begrip van wat je moet doen en daarmee onthoud je de functionaliteiten en de beoogde resultaten hiervan ook veel beter.

3. Gestructureerd studeren voor het Microsoft examen

Je reserveert hier en daar een uurtje om je voor te bereiden en hierdoor is de focus vaak ver te zoeken. Daarnaast is er op dat moment waarschijnlijk niet zomaar iemand te vinden die je verder kan helpen als dat nodig is. Er echt tijd voor reserveren met begeleiding is productiever; zo kom je veel beter beslagen ten ijs.

Oefening baart kunst: volg een Dynamics (365) training

Samengevat: je voorbereiden op een examen is een hele klus. En toch is het nodig. Dé oplossing? Een training, klassikaal of online.

In een korte tijd focus je je op de onderwerpen die er echt toe doen. Theorie en oefeningen komen samen met waar nodig begeleiding om je verder op weg te helpen. Hiermee leer je ook de waarde van alle beschikbare informatie te bepalen zodat je weet wat je in je verdere voorbereiding als naslagwerk kunt gaan gebruiken. Veel consultants geven na het behalen van examens aan dat het volgen van de training de boost was die ze nodig hadden!

Interesse? Mprise biedt trainingen in de breedte van Microsoft Dynamics, ook in de zomer. Wilt u de zomerperiode gebruiken voor certificering? Schrijf u in voor ons Summerschool-programma!

Bekijk Summer School aanbod