Tweemaal per jaar wordt Dynamics 365 Business Central geüpdatet door Microsoft. Dit soort updates heten Release Waves en in principe wordt iedere klant in dit programma meegenomen. De eerste releasewave van 2023 staat gepland om te starten in april en omvat diverse updates die in 'waves' worden geïmplementeerd. Deze updates maken het leven van de gebruiker makkelijker en leveren een bredere functionaliteit voor de organisaties die deze oplossing gebruiken. We halen enkele updates uit de lijst van vernieuwingen waar jij de komende maanden mee te maken krijgt.

Sneller aanpassingen maken met Microsoft Power Platform

Microsoft is bezig de integratie tussen Power Platform en Business Central te verbeteren. Power Platform kun je zien als een schil die functionaliteit rondom Business Central toevoegt, zonder daarvoor steeds maatwerk te hoeven bouwen.

In de komende Release Wave worden goedkeuringsworkflows eenvoudiger om op te zetten vanuit Business Central. Daardoor kunnen gebruikers meer van hun processen automatiseren en productiever werken. Microsoft gaat verder voorbeeldapps leveren om het maken van een Power App te versnellen.

Bij Mprise ondersteunen we deze manier van werken sinds de introductie van Power Platform. Wanneer je vragen hebt over missende functionaliteiten in Business Central die je wellicht zou willen oplossen met een Power App, neem dan contact met ons op.

Meer productiviteit met Microsoft 365

Outlook, Excel, Word, OneDrive en Teams, we gebruiken ze dagelijks. Het is het makkelijkst als er geen muren tussen de verschillende apps zijn. Microsoft verbetert daarom de verbinding tussen ‘productiviteitsapps’ en ‘business apps’. Enkele voorbeelden van deze verbeterde samenwerking:

  • Sneller reageren op aanvragen door offertes en facturen vanuit Outlook bij te voegen;
  • Records delen, analyseren of in bulk bewerken in Excel;
  • Een gesprek starten over een record in Teams;
  • Zakelijke documenten bekijken, delen en co-auteurschap met OneDrive for Business;
  • Mooie rapporten en andere sjablonen maken in Word vanuit Business Central.

Warehouse Management dashboard (WMS) met Business Central (1)Lees meer over Dynamics 365 Business Central

Business Central is een cloudoplossing voor bedrijfsbeheer. Het integreert financieel management, verkoop, inkoop en productie.

Verder lezen

 

Slimmere financeprocessen binnen Business Central

Intercompany-processen voor organisaties met meerdere administraties

Binnen deze Release Wave verbetert Microsoft diverse functionaliteit op finance-vlak. Een van die verbeteringen is het vereenvoudigen van de intercompany-processen.  De Intercompany inrichting is nu makkelijker op te zetten, het overzicht is verbeterd en de intercompany-transactieprocessen zijn naadloos en flexibeler gemaakt.

Boekhoudkundige periode-afsluitprocessen en analyses

Naast dimensies kun je gegevens toevoegen voor analyses met behulp van 'Statistische grootboekrekening'. Met statistische rekeningen kun je numerieke gegevens invoeren voor grootboektransacties (G/L) die je kunt gebruiken voor analysedoeleinden.

Verbeterde gebruikerservaringen

Wanneer je dagelijks met Business Central werkt, ken je de schermen al te goed. Maar zoals met alle interfaces, kan het altijd beter. Microsoft werkt daarom voortdurend aan verbeterde schermen. Het doel is om de invoersnelheid te verhogen door zaken te vereenvoudigen. Invoeren, bijwerken en analyseren gaat sneller.

In Release Wave 1 van 2023 verhoogt Microsoft de efficiëntie bij het werken met menu-acties en lijsten met records. Daarnaast wordt het eenvoudiger om velden op een pagina te personaliseren door te kiezen uit bestaande tabelvelden. Dat was voorheen een beperkte set velden. Voor meer opties, moest je altijd terug naar development. De nieuwe optie wordt dus een stuk breder inzetbaar, zonder dat je daar andere rollen in de organisatie nodig hebt.

Minder druk op ontwikkelaars

Microsoft ziet dat er te weinig ontwikkelaars in de markt zijn om aan de vraag te voldoen. Daarom proberen ze zoveel mogelijk 'ontwikkelwerk' zodanig aan te leveren, dat de 'citizen developer' ermee aan de slag kan. Zo is het voor een grotere groep mensen mogelijk om meer complexe wijzigingen door te voeren.

Vervolgens krijgen gebruikers de mogelijkheid om bestaande tabelvelden toe te voegen aan bestaande pagina's als no-code personalisatie of maatwerk. Dit grijpt in op de laatste zin in het vorige punt. 

Daarnaast maken ze het voor de 'echte' ontwikkelaars eenvoudiger. Daarom zijn in deze release 'visuele abstracties' toegevoegd in de Visual Studio Code-ervaring. Hierdoor zie je als gebruiker beter wat de mogelijkheden en beperkingen binnen Business Central zijn. Ontwikkelaars krijgen een beter ‘compiler resource management’ , code analyzer prestaties en de mogelijkheid om met de normale debugger te koppelen aan gebruikerssessies.

Zelf je idee in beeld brengen bij Microsoft? aka.ms/bcideas pagina. Verder lezen op de website van Microsoft kan hier.

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief