shutterstock_311293811

"We moeten overstappen op de cloud." Het is een veelgehoorde uitspraak binnen bedrijven. Maar is dit wel waar?

Dat ‘de cloud’ groeit, is een feit. Over 5 jaar draait er veel meer in de cloud en veel minder on-premise. Wie niet wil meebewegen, zou op een langere termijn weleens helemaal kunnen vastlopen. Momenteel hebben organisaties nog een keuze, maar uiteindelijk zullen ze werken in de cloud moeten omarmen. Hoog tijd om een aantal feiten over ‘ERP in de cloud’ eens op een rij te zetten.

ERP in de Cloud is altijd beschikbaar

Werkt u vanaf een andere locatie dan uw kantoor? Kunt u het gebouw niet in? Is er een calamiteit?Als u in de cloud werkt, kunt u altijd bij uw applicaties en bij uw data. Natuurlijk is dit een voordeel, maar misschien vindt u het een onprettig idee dat uw data niet meer 'binnen de eigen muren' staan opgeslagen.

Het is echter de vraag of u zich meer zorgen moet maken. Een solide leverancier van clouddiensten zorgt namelijk voor een goede beveiliging.

Cloud voorkomt 'lokale investeringen'

Werkt u in de cloud, dan hoeft u niet meer te investeren in lokale hard- en software voor uw ERP-systeem. Dit geldt voor applicatielicenties, maar ook voor de onderliggende (besturings)systemen. En u heeft daarvoor geen beheerder(s) meer nodig.

Cloud zorgt voor optimale flexibiliteit

De cloud biedt veel flexibiliteit. U hoeft niet te investeren in licenties voor de ERP-omgeving; u betaalt per maand en per gebruiker. Het nadeel hiervan is dat de totale kosten hoger kunnen uitvallen. Tegelijkertijd betekent dit vaak dat u veel gebruikmaakt van uw ‘ERP in de cloud’ - een goed teken, want dat wil zeggen dat uw bedrijf op volle toeren draait.

Bovendien is het integreren van uw ERP-software met andere software veel eenvoudiger wanneer uw ERP-systeem in de cloud draait.

Expertise van een externe beheerder

Een cloud omgeving wordt beheerd door externe beheerders, bijvoorbeeld van Microsoft. Deze hebben veel kennis van uw ERP-applicatie, monitoren uw performance, voeren updates voor u door (meestal in overleg) en passen systeem resources aan waar nodig. Handig, maar u heeft hierdoor ook minder mogelijkheden om 'onder de motorkap' te kijken. Voor het oplossen van problemen bent u afhankelijk van de leverancier. Maar de expertise van deze partij kan u uiteindelijk wél veel tijd schelen!

Is ‘ERP in de cloud’ iets voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op. We bespreken de mogelijkheden graag met u.

New Call-to-action

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief