'Vroeger' koos je als bedrijf voor een ERP-systeem. In het geval van Microsoft in Nederland kwam je dan vaak uit op Navision of Axapta. Dat waren uitgebreide omgevingen voor MKB en grootbedrijf. Verder werkte ieder bedrijf met een CRM systeem en natuurlijk met Word, Excel en Powerpoint. Voor lange tijd was dit in grote lijnen het gemiddelde Microsoft applicatielandschap in Nederland. Maar toen kwam de term Dynamics en hielden we aan de ERP kant alleen nog wat letters over. Sinds kort is ook daar weer verandering in gekomen. Nu zijn er drie productlijnen: Microsoft 365, Windows 365 en Dynamics 365.

Op die laatste zoomen we in dit blog verder in.

Wat is Dynamics 365?

Dynamics 365 is Microsoft's verzameling van cloud-based applicaties voor bedrijven. Binnen deze verzameling zijn Microsofts populaire on-premise oplossingen opnieuw ontworpen voor de zakelijke behoeften van vandaag en ondergebracht in de cloud. Dit portfolio van sales-, marketing- en boekhoudproducten omvat apps op het gebied van customer relationship management (CRM) en enterprise resource planning (ERP) voor bedrijven in verschillende sectoren en formaten.

ERP + CRM

In het verleden kocht je een ERP oplossing van leverancier A en een CRM oplossingen van leverancier B (soms natuurlijk ook allebei al van Microsoft). Dit waren vaak twee losse silo’s. Gebruik en onderhoud van beide pakketten was duur en onhandig.

Microsoft heeft dit daarom nu allemaal ondergebracht onder één dak. Ze bieden u het beste van twee werelden met producten die alsnog afzonderlijk zijn ontwikkeld, zodat er een sterke focus op de specifieke functionaliteit is, maar zijn ook beide gebouwd op het Microsoft-platform, zodat ze samenkomen en synchroon werken als een gecombineerde best-in-class suite.

Dynamics 365 overbrugt de kloof tussen de integratie van bedrijfsoplossingen door een alles-in-één oplossing te bieden die zowel ERP- als CRM-functionaliteit omvat. De oplossingen die u kunt vinden onder de paraplu van Dynamics 365 zijn:

CRM

Sales_scalable Marketing_scalable CustomerService_scalable copy FieldService_scalable ProjectServiceAutomation_scalable
Sales Marketing Customer service Field service Projectbeheer

 

ERP

Finance_scalable copy SupplyChainManagement_scalable copy CoreHR_scalable Commerce_scalable Business Central logo
Finance Supply Chain Management HR Commerce Business Central

Microsoft geeft u de flexibiliteit om de toepassingen te kiezen die u nodig hebt om uw bedrijf te runnen. U kunt bijvoorbeeld met enkel de Sales Hub beginnen. Wanneer de vraag vanuit de organisatie groeit, voegt u eenvoudig Marketing en Business Central toe.

Dynamics 365 integraties met Power Platform

Het Power Platform is een set van additionele business applicaties die uw organisatie in staat stellen om sneller slimmere beslissingen te nemen. Met Power Platform richt u onder andere taakautomatisering, datavisualisatie en handige apps voor teamleden in. Deze Power Platform-toepassingen kunnen synchroniseren met Dynamics 365 en Microsoft 365-producten.

Power Platform

Power BI logo Power Apps logo Power Automate logo Power Virtual Agents logo
Power BI Power Apps Power Automate Power Virtual Agents

Dynamics 365 integraties met Microsoft 365

Microsoft 365 was voorheen bekend als Office 365. Hierin vind u de suite van kantoorproductiviteit tools zoals Word, Outlook, Excel, en PowerPoint. Dat zijn de meest bekende programma’s binnen Microsoft 365. Hoewel dit applicaties zijn om teksten en presentaties mee te maken, mail te sturen en berekeningen te maken, is het nu naadloos geïntegreerd met Dynamics 365 en Power BI.

Mixen en matchen van Microsoft integraties

Denk bij deze integratie aan de krachtige samenwerking die Outlook en de Sales Hub met elkaar hebben. Mailverkeer wilt u zowel in Outlook als in de Sales Hub binnen Dynamics 365 terugzien. Dat kan nu zonder over en weer tussen applicaties te wisselen.

Daarnaast willen veel gebruikers één omgeving voor bijvoorbeeld Marketing. Daarvoor is een app in Dynamics 365 beschikbaar. Om datavisualisatie dan weer apart in Power BI bij te houden, is minder makkelijk dan Power BI dashboards die rechtstreeks in de Marketing app worden weergegeven.

Het productportfolio van Microsoft is geschikt voor zowel MKB bedrijven als voor Enterprise organisaties. Dus, ongeacht de grootte van uw bedrijf, levert Microsoft u een product dat past bij uw behoeften en budget met opties om op te schalen als het bedrijf groeit. Als MKB bedrijf kun je starten met Business Central en vervolgens uitbreiden met de Sales Hub of bijvoorbeeld Field Service.

Waarom Dynamics 365?

Wat is het verschil tussen Dynamics 365 en de andere CRM- en ERP-producten van Microsoft? Het eerder genoemde Dynamics NAV was in veel gevallen een on-premise oplossing. Met Dynamics 365 zijn alle toepassingen op een cloud based platform ontwikkeld. Dat stelt gebruikers in staat om Dynamics 365-apps te laten samenwerken en andere cloud-gebaseerde tools van Microsoft, maar ook software van derden, te integreren.

Bijkomend voordeel is dat cloudgebruikers 24/7 toegang hebben vanaf elk apparaat, realtime data zien en u geen hardware meer hoeft te onderhouden.

Is Dynamics 365 een goede oplossing voor mijn bedrijf?

De eerste stap om te bepalen of de overstap naar Dynamics 365 passend is, is het identificeren van uw behoeften en vereisten. Daar komt een lijst uit waarmee u op zoek kunt naar de meest passende oplossing. Vanaf dat stadium kan Mprise u helpen een goede selectie te maken. Daarna gaat u op zoek naar een softwarepartner bij die u helpt met de implementatie. Zorg ervoor dat u in zee gaat met een organisatie die uw bedrijfsprocessen begrijpt en u ondersteunt tijdens de implementatie én daarna.

Binnen veel organisaties zijn nu vaak separate ERP- en CRM-oplossingen actief. Data wordt een keer per periode overgezet, met veel fouten en een behoorlijke tijdsinspanning tot gevolg. Door met het Cloud-based Dynamics 365 platform te werken, heeft u niet alleen een van de meest moderne IT omgevingen te pakken, maar ook een van de meest effectieve. Data is toegankelijker en flexibeler dan ooit én beter beveiligd dan ooit tevoren.

Dynamics 365 is ideaal als u uw bedrijfsvoering naar de cloud wilt verplaatsen. Bovendien, als u al een Microsoft gebruiker bent, zal Dynamics 365 naadloos overgaan in uw bestaande Microsoft systeem.

Hoe kom ik meer te weten?

Mprise Business Solutions is gespecialiseerd in Dynamics 365 Sales, Marketing, Business Central en Power Platform. Als u klaar bent om uw bedrijf naar de cloud te verplaatsen, zijn wij er om u te helpen met de implementatie. Wij hebben inmiddels bijna 30 jaar ervaring binnen het Microsoft domein. Binnen de Mprise Academy hebben wij duizenden mensen geleerd hoe zij beter gebruik maken van Microsoft oplossingen en hoe zij processen en mensen beter op de software afstemmen. Wij willen graag meer weten over uw bedrijf en uw uitdagingen op IT-vlak. Dan vertellen wij u wat Dynamics 365 u zou biedt. Neem contact met ons op voor meer informatie.