Leer automatisch testen van Microsoft Dynamics

Nu Microsoft One Version heeft geïntroduceerd voor Dynamics365 Finance and Operations, is het noodzakelijk om automatisch testen te omarmen. In onze vorige blog legden we uit wat dit inhoudt en waarom het nuttig is. Maar wat heeft u nu eigenlijk nodig om dit in de praktijk voor elkaar te krijgen?

Bedrijfsprocessen in kaart: ga alle stappen na

Natuurlijk zit er een technische kant aan het verhaal: u heeft een bepaalde ontwikkelomgeving nodig om testen te kunnen draaien. Maar nog belangrijker is het organisatiegedeelte: hoe lopen uw bedrijfsprocessen en wie voert welke taak uit in de bedrijfsketen?

Het is verstandig om te beginnen met het beantwoorden van die vraag. Daar komt best wat bij kijken. Allereerst moet u namelijk de bedrijfsstappen in kaart brengen. Splits het proces op in hele kleine stappen: bekijk welke personen welke handelingen verrichten en waarom zij dit doen. Zo brengt u uiteindelijk de sleutelpersonen samen in een overzicht waarin alle taken stapsgewijs zijn opgenomen.

Daar over kunt u meer lezen in deze blog: Hoe stemt u IT, mensen en processen op elkaar af?

Wanneer u het hele proces heeft uitgestippeld, kunt u de stappen één op één invoeren in Dynamics. Hiervoor gebruikt u een speciale functionaliteit: de task recorder. Vervolgens is het mogelijk om uw bedrijfsprocessen automatisch te testen.

Druk op de ketel: het belang van automatisch testen

Gebruikt u Dynamics365 Finance and Operations, dan wordt u constant voorzien van de laatste updates. Microsoft heeft ingesteld dat u maximaal 3 versies mag achterlopen. Heeft u dit punt bereikt, dan bent u verplicht om te updaten.

Handig, want zo kan u eigenlijk nooit meer aanzienlijk achterlopen. Maar deze aanpak zorgt ook voor druk op de ketel: na het installeren van een update heeft u slechts één week de tijd om deze te testen. Een zeer beperkte periode. Automatisch testen is daardoor eigenlijk een must. Test u handmatig, dan heeft u immers onvoldoende tijd om erachter te komen of u tegen obstakels aanloopt. En niemand wil werken met een functionaliteit die achteraf voor problemen blijkt te zorgen.

Kortom, breng uw bedrijfsprocessen in kaart en ga aan de slag met automatisch testen!

Meer weten over de manier waarop u alles correct kunt inrichten in Dynamics365 Finance and Operations? Bekijk deze training vrijblijvend door hieronder op de knop te klikken. 

Automatisch testen Dynamics Finance and Operations

Empowering People & IT
Microsoft Gold Partner

Het succes van uw business wordt bepaald door het deskundige gebruik en de slimme toepassing van ERP software door uw medewerkers. Alles wat wij doen is daar op gericht. Alles voor uw groei.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief